de maig 23, 2022        Inici de sessió      
 JoventutJoventut Femenina   
es-ESca-ES
 
JF DE XILE Minimitza


VIDEO

 

JF DE EcuadorVIDEO 1VIDEO 2

JF DE ARGENTINA Minimitza


VIDEO 1


VIDEO 2

 
QUI SOM? Minimitza

UNA MICA D'HISTÒRIA

L'agost de l'any 1931 es reuneix la joventut nacional en Schoenstatt. Les conferències, les té a càrrec el Pare Hoffmann i els parla molt de ser generació fundadora; elles havien de ser per a tota la joventut femenina, el que els congregants Herois havien estat per a tota l'Obra. En el transcurs d'aquesta Jornada sorgeix la pregunta: "Quan podem començar ja a funcionar com a joventut Schönstattiana i com a Joventut Femenina en concret?. Llavors una d'elles proposa que podria ser el 8 de setembre, dia de la Nativitat de Maria, però a la majoria li sembla que és molt esperar. Diuen ... no! que és molt esperar! ... "Llavors quan comencem? ¡Comencem demà! diu algú ... Però repliquen No, demà és molt esperar! ¡COMENCEM AVUI MATEIX! ... aquest dia es coneix com el dia oficial de Fundació de la Joventut Femenina de Schönstatt: 15 d'agost de 1931.


       L'aprovació oficial de la constitució de la Joventut Femenina va arribar per Nadal d'aquest any '31. Aquesta aprovació és que pot tenir una organització pròpia, jornades pròpies, una revista de treball també pròpia i un ideal que les il · lumini, el primer ideal al qual arriba aquesta joventut és "Generació Fundadora" i el P. José Kentenich juntament amb donar-lis l'aprovació perquè iniciïn a posar-se  en marxa, els dóna també una dirigent pròpia.

            Arriba l'any 1939. Comença la 2 º Guerra Mundial. Schoenstatt és perseguida per la Gestapo. El P. José Kentenich els recalca molt aquella frase bíblica que "pels purs que s'immolen, Déu salva tot un poble", llavors la Joventut femenina troba el seu ideal: ser una petita Immaculada. Això crida l'atenció, perquè un podria pensar: "comença la guerra, és un any crític per Alemanya, els temps són durs, llavors el més lògic és que treguin un ideal ¡com¡ 'lluitadores del Regne'" ...  però arriben a un ideal que aparentment no té res a veure amb la situació d'Alemanya que està en guerra ... Elles treuen l'ideal de la puresa ... En la mesura que elles forgin aquest ideal de la petita Maria, de la petita Immaculada, podran salvar el seu poble; potser no salvar de les bombes perquè ja les tenien a sobre ... però si salvar moralment, interiorment.

ALTRES FETS RELLEVANTS

L'any 39 les Germanes de Maria CORONEN A LA VERGE per acompanyar el P. José Kentenich en els temps que s'acosten, i aquest acte es transforma en un corrent de vida per a tota la família. Aquesta corrent de vida és captada per la Joventut Femenina i especiament pel cercle de dirigents que acompanya així el P. José Kentenich en el temps en què està presoner al camp de concentració de Dachau. A la tornada de Dachau, l'any 1945, el Pare està molt emocionat també amb la fidelitat de la joventut, en si, ell estava molt emocionat i agraït amb la fidelitat de tota la família,-però li va cridar l'atenció que la joventut, en una edat encara inestable, feble, podríem dir, l'hi han acompanyat amb la fidelitat i l'afecte amb que ho van fer.

            Llavors, com a mostra de la seva gratitud, el Pare regala la seva corona (aquesta corona que al seu torn li havia regalat el curs de Gnes. RTA) a la joventut femenina. Això va ser l'any 1945. A la joventut li va significar molt el regal de la corona i decideixen coronar la Mater el 18 d'agost de l'any 1945. Aquest acte els dóna molta vida i la idea de coronació pren profundament en tota l'Obra, però de manera especial en la joventut femenina.

            Una altra corrent és la del "VER SACRUM", QUE SIGNIFICA "PRIMAVERA SAGRADA". Aquest corrent neix a la Jornada Nacional de dirigents diocesanes d'Alemanya l'any '54. Per aquest temps, ja havia ocorregut el desastre a Schönstatt: el P. José Kentenich l'havien enviat a Milwaukee i potser era aquesta, una de les èpoques de persecució més exacerbada. Elles han d'arribar a ser una Primavera Sagrada, una generació com aquella dels primers segles de la nostra era, que va saber donar la vida per Crist en les albors de l'Època Cristiana. Això els queda molt gravat a tota aquesta joventut, especialment al cercle de dirigents i estant en Schönstatt en una jornada, el setembre de l'any 1954, decideixen consagrar-se a la Stma. Verge el dia 24 de setembre, dia de la Verge de la Mercè, com Veure Sacrum. Recordem que la Verge de la Mercè és la Patrona dels Presoners: perquè la Stma. Verge tingui compassió de la Família de Schönstatt i els torni aquest presoner que era el Pare, i al mateix temps, perquè aquest Regne de ¡a Joventut mai es deixi esclavitzar, perquè no caigui esclau dels tentacles de l'esperit del món. Aquest "que no caigui" va tenir aquest doble sentit: L'idealisme d'aquesta joventut va produir un veritable "Boom" a tota la joventut femenina de Schönstatt alemanya.

 

L'última corrent del qual parlarem és Sonnenau. Aquest és el nom de la casa de la Joventut Femenina a Schoenstatt i significa 

                                                                "PRADA DE SOL"

Hi havia succeït que la joventut creixia i creixia i cada vegada es feien més estrets els llocs en Schönstatt per albergar .. Les cases de les Germanes es feien petites ... i van veure que havia arribat l'hora de tenir alguna cosa pròpia, adequat a les seves necessitats. Amb molt esforç van aconseguir la casa (l'esforç material va ser major per part de les Gnes., Lògicament). L'abril del '56 es dóna la primera palada i després es col · loca la pedra fonamental el 16 de maig d'aquest mateix any, aprofitant una jornada de caps diocesanes. Dos anys després, el 25 de-maig de 1958, festa de la Pentecosta, es consagra la casa. L'any anterior, al "Reichstag",-Dia del Regne-de 1957, les Dirigents Diocesanes havien arribat a l'acord de posar a la nova casa el nom "Prada de Sol". El nostre Pare havia parlat tant a la joventut d'arribar a ser aquesta "dona sol" a imatge de Maria, que irradia llum i calor, els havia dit que haurien d'arribar a ser veritablement una "prada assolellada" per a la joventut actual.

 
  Copyright (c) 2022 Schoenstatt Valldoreix   Condicions d'ús  Declaració de privadesa