de setembre 27, 2021        Inici de sessió      
 JoventutJoventut FemeninaLibros recomendados   
es-ESca-ES
 
El petit cavall blanc (Elizabeth Goudge) Minimitza

Editorial Salamandra. 220 pàgines. Any 1946 (ed. espanyol 2004). De 10 anys en endavant.
La família Merryweather viu des de fa molts anys en el meravellós lloc de Moonacre. En aquella vall tot és meravellós (fins i tot màgic). Tot, excepte els homes el bosc Tenebrós. Una antiga maledicció cau sobre Moonacre per l'actitud supèrbia dels primers Merrywweather i fa que no tot sigui feliç com es podria esperar en un lloc així i amb una gent com aquella.
La petita Maria queda òrfena amb tretze anys i haurà d'anar a viure amb un vell parent seu en el camp. Ella és una nena de ciutat (Londres) de manera que la idea no li agrada molt.
Però aviat descobrirà que aquell lloc no és estrany per a ella. Hi ha un no-sé-què en l'ambient que li diu que ella pertany a aquest lloc. Tot és molt normal però alhora tot és molt estrany: suggerent, misteriós.
A la cuina hi ha un petit nan rondinaire però amb unes mans per cuinar que fins la senyoreta heliotropi (la institutriu de Maria) deixa de banda les seves malalties estomacals per delectar als plats preparats a la vella cuina.
Un enorme gos, que s'assembla més a un lleó, li pren com el seu protegit i la defensarà en totes les aventures que haurà de patir portada per la seva natural curiós. El petit Robin, pastor d'ovelles, resulta que és un vell conegut de Londres i, no obstant això, mai va trepitjar aquesta ciutat.
El enigmàtic i culte "pastor" del poble que regenta la parròquia i la plena de nens que escolten absorts seves velles històries, un bell unicorn blanc que no sap si és producte de la seva imaginació i una actitud enigmàtica de la gent gran de la petita vila que es remunta a les antigues llegendes del lloc, fan que la història sigui esglaiadora.
Un llibre deliciós escrit el 1946, el preferit de JK Rowling quan era nena, que ha de ser llegit amb calma, per gaudir de la bellesa (la naturalesa, els menjars, la bondat de la gent ...). Més bé un conte que una història, amb molta moral. On el mal queda malament i el bé és atractiu, envoltant.
Encara que és un conte infantil, penso que la gent gran pot gaudir gairebé més. El vocabulari és bastant erudit (és que els nens de 1946 eren més cultes?). Hi ha aventures. Perills i dolents que roben i, incuso, amenacen amb matar, però tot està banyat per un ambient idíl · lic que assegura que res dolent passarà i que, al final, tot s'arreglarà.


 
ELLIOT Minimitza
 

Elliot té 12 anys i viu al Quebec. La seva vida no té res d'extraordinari fins que, en un campament d'estiu, coneix a un bruixot, Goryn, que el porta a un món anomenat Hindenwood. Allà, Ellyot coneix als responsables dels quatre elements (aigua, terra, mar i foc) i aquests li expliquen que ell és descendent d'un bruixot molt poderós i que ha d'ingressar com més aviat a l'escola per a mags de Hidenwood. Abans, però, Elliot ha de realitzar unes proves per esbrinar a quin element pertany i el resultat és insospitat: és igual de poderós en els quatre elements! Al final, Elliot comença la seva formació a l'escola de l'element Terra i tot va bé fins que algú roba la Flor de l'Harmonia el dia de la celebració del seu floriment. Tot indica que es tracta del malèfic Tànatos, que amenaça amb trencar l'equilibri del món màgic ...


Elliot y el limbo de los perdidos
Joaquín Londáiz Montiel
Elliot y las piedras elementales
Joaquín Londáiz Montiel
 
Elliot y el secreto de los Lamphard
Joaquín Londáiz Montiel
 


 
Cròniques de la Dragonlance Minimitza

Dragonlance és una sèrie de novel · les de fantasia èpica, dividida en diverses trilogies escrites principalment per Margaret Weis i Tracy Hickman.
L'acció de les novel · les de la Dragonlance es desenvolupen en el món de Krynn, la majoria en diversos emplaçaments del continent de Ansalon (encara que algunes tenen lloc al menys conegut continent de talades, al nord de Ansalon). La història principal explica les aventures d'un grup d'amics en la seva recerca de signes dels auténticosdioses, desapareguts després del Cataclisme. Després d'unes primeres trilogies generals i de gran èxit, van venir altres més específiques sobre determinats personatges, i d'altres zones d'aquest món.


 
IVAN DE ALDENURI Minimitza

"La Saga Iván de Aldénuri" suposa ja tot un fenomen-revelació al mercat editorial espanyol de llibres d'aventura fantàstica. Aquesta obra és per a adolescents i té un rerefons directament religiós

L'obra està composta per una trilogia en què cada obra constitueix una història completa i que per tant pot llegir amb independència de les altres dues i sense necessitat de seguir l'ordre de publicació (encara que és preferible fer-ho).

El conjunt narra l'epopeia d'un noi, Iván de Aldénuri, que molt en contra de la seva voluntat es veurà arrabassat llunyanes terres on haurà d'enfrontar amb pobles i criatures hostils, que amenaçaran amb acabar amb el seu poble i el món al qual pertany. La seva ambientació es recrea temps llunyans, de certa reminiscència cèltica.

http://www.ivandealdenuri.com/microsite/


 
  Copyright (c) 2021 Schoenstatt Valldoreix   Condicions d'ús  Declaració de privadesa