de juny 30, 2022        Inici de sessió      
 Mares   
es-ESca-ES
 

 

      CUSTÒDIA VIVA

ACTIVITATS
 
A la Parròquia de la Mercè, a Barcelona:


 DIA D'ALIANÇA:  Us esperemel 18 de cada mes per celebrar L'Aliança con Maria


 TROBADES DE FORMACIÓ:   Us esperem  de 18:00 a 19:30 els dies

  • Dimarts 18 de desembre (Advent)
  • Dilluns 18 de Febrer (Quaresma)
  • Dimarts 18 de juny (Vacances: temps per estimar)

A Valldoreix

RETIRS AL SANTUARI:

Trobades de formació i oració un dijous al mes

de 10:00 a 13:00

Tema: Maria, educa Tu al meu fill

Dates: 4.10, 1.11, 13.12, 10.1, 7.2, 7.3, 4.4, 2.5, 6.6

DIJOUS EUCARISTICS: 

Tots els dijous que no hi ha retir tindrem adoració al Santuari a partir de les 10:30

 

 

GRUPS DE FORMACIÓ

Ens reunim un cop al mes, els divendres a la tarda, per aprofundir en la fe i ajudar-nos unes a les altres, en la recerca de camins que condueixi a les nostres famílies al cor de Déu 
¿QUI SOM?

Som dones i mares que volem descobrir cóm viure la nostra vocació cristiana a la vida quotidiana, al nostre matrimoni i a la família.

Per això treballem en la nostra formació i en el desenvolupament íntegre de la nostra personalitat, buscant viure els valors ètics i religiosos als quals aspirem. En Aliança amb Maria, Mare i educadora, volem, des del Santuari evangelitzar Família i Vida, fer realitat una llar i una societat on regni Crist.


Com a dona: Considerem que la dona i l'home tenen els mateixos drets, però som diferents. Aquesta diferència es mostra especialment en el matrimoni i la família, però també en el treball i en la societat. Busquem encarnar els valors de l'ésser de dona.

 

Com esposa: Entenem el matrimoni com una donació, home i dona es complementen i s'han de deixar complementar. Valorem i cuidem el matrimoni com un sagrament i tractem de viure la fidelitat dia a dia, mantenint viu el nostre amor.

Com a mare: Pares i mares han d'assumir cadascun des del seu identitat la manera realitzar el seu paper dins de la família. Assumim la nostra maternitat des de la alianza amb Maria, per crear una familia on regni l’amor, el respecte i la veritable llibertat.

 

 


 

CRIST VIU

 

Els primers testimonis de la Resurrecció van ser dones. A l'alba, van al sepulcre per ungir el cos de Jesús, i van trobar el primer signe: el sepulcre buit (cf. Mc. 16,1). Això és seguit per una trobada amb un missatger de Déu que anuncia: Jesús de Natzaret, el crucificat, no és aquí, ha ressuscitat (cf. vv 5-6.). Les dones se senten impulsades per l'amor i saben com acollir aquest anunci amb fe: creuen, i immediatament ho transmeten, no ho retenen per si mateixes, sinó que ho transmeten. L'alegria de saber que Jesús és viu, l'esperança que omple el seu cor, no es poden contenir.

Això també hauria de passar en les nostres vides: Sentim el goig de ser cristians! Creiem en un Ressuscitat que ha vençut el mal i la mort! ¡Tinguem el valor de "sortir" per portar aquesta alegria i aquesta llum a tots els llocs de la nostra vida! La resurrecció de Crist és la nostra major certesa, ¡és el tresor més preuat!
Com no compartir amb altres aquest tresor, aquesta certesa? No és només per a nosaltres, és per transmetre'l, per donar-lo als altres, compartir amb els altres. És el nostre propi testimoni.

En les professions de fe del Nou Testament, com a testimonis de la Resurrecció es recorda només als homes, als Apòstols, però no a les dones. Això és perquè, d'acord amb la llei jueva de l'època, les dones i els nens no podien donar un testimoni fiable, creïble.
En els evangelis, però, les dones tenen un paper primordial, fonamental. Aquí podem veure un element a favor de la historicitat de la resurrecció: si es tractés d'un fet inventat, en el context d'aquell temps, no hagués estat lligat al testimoni de les dones. Els evangelistes però, narren simplement el que va succeir: les dones són les primeres testimonis.

Això ens diu que Déu no tria segons els criteris humans: els primers testimonis del naixement de Jesús són els pastors, gent senzilla i humil, els primers testimonis de la resurrecció són les dones. I això és bonic. I això és una mica la missió de les mares, de les dones! Donar testimoni als seus fills, als seus néts, que Jesús és viu, que és la vida, que va ressuscitar.

¡Mares i dones, endavant amb aquest testimoni! Per Déu compte el cor, el quant estem oberts a Ell, si de cas som com nens que es confien. Però això també ens fa reflexionar sobre com les dones, en l'Església i en el camí de la fe, han tingut i tenen també avui un rol especial en l'obertura de les portes al Senyor, al seguir i al comunicar la seva Rostre, perquè la mirada de la fe té sempre la necessitat de la mirada simple i profunda de l'amor.

Als Apòstols i als deixebles els resulta més difícil creure. A les dones no. Pere va a la tomba, però s'atura davant la tomba buida; Tomàs ha de tocar amb les mans les ferides del cos de Jesús. També en el nostre camí de fe és important saber i sentir que Déu ens estima, no tenir por de estimar-lo: la fe es confessa amb la boca i amb el cor, amb la paraula i amb l'amor.

Després de les aparicions a les dones, els segueixen altres: Jesús es fa present d'una manera nova: és el Crucificat, però el seu cos és gloriós, no ha tornat a la vida terrenal, sinó que ho fa en una condició nova.
Al principi no ho reconeixen, i només a través de les seves paraules i els seus gestos seus ulls s'obren: la trobada amb Crist ressuscitat transforma, dóna nou vigor a la fe, un fonament indestructible. Fins i tot per a nosaltres, hi ha molts indicis que el Senyor ressuscitat es dóna a conèixer: la Sagrada Escriptura, l'Eucaristia i els altres sagraments, la caritat, els gestos d'amor que porten un raig del Ressuscitat.

Deixem-nos il · luminar per la Resurrecció de Crist, deixem-nos transformar per la seva força, perquè també a través de nosaltres en el món, els signes de la mort donin pas als signes de la vida.

Porteu aquesta certesa: el Senyor és viu i camina amb nosaltres en la vida. Aquesta és la vostra missió!
Porteu endavant aquesta esperança: aquest àncora que del cel; mantinguin fort la corda, manteniu ancorades i porteu l'esperança.
Vosaltres, testimonis de Jesús, doneu testimoni que Jesús és viu i això ens donarà esperança.
  Copyright (c) 2022 Schoenstatt Valldoreix   Condicions d'ús  Declaració de privadesa