JOVENTUT MASCULINA
17051
page-template-default,page,page-id-17051,bridge-core-2.4.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-23.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive

JOVENTUT MASCULINA

joventutmasculina@schoenstatt.cat

IMG_0246

CABALLERS

Els grups de cavallers inclouen nens entre 8 i 13 anys. Són Cavallers de Maria perquè lliuren la seva vida diària a la Verge i es posen sota la seva mà protectora. Com a símbol d’aquesta entrega i, a partir d’unes proves, al campament d’estiu tenen l’oportunitat de rebre el mocador, el blasó, la creu i l’estrella a mesura que van creixent com a persones i com a cavallers.

 

Els cavallers realitzen moltes activitats al llarg de l’any, com ara excursions, convivències, catequesis, jornades esportives… en definitiva activitats que ajuden els nens a cultivar valors com l’amistat, el companyerisme i la generositat, així com a créixer en la seva vida espiritual i crear uns vincles cap a Déu juntament amb els companys de la seva mateixa edat.

 

Totes aquestes activitats estan dirigides per un grup de joves universitaris de Schoenstatt, que al seu dia també van ser cavallers de Maria i que avui dediquen generosament el seu temps a la col·laborant amb la branca dels cavallers.

 

El programa de l’any té el seu punt central al campament d’estiu que portem fent durant el mes de juliol des de fa més de 15 anys.

Sota la protecció de Maria, volem educar-nos a nosaltres mateixos
com a personalitats fermes, lliures i sobrenaturals.

Maria és la veritable Mare i Educadora de la vida espiritual que des del santuari educa els cors juvenils.

 

Tota la nostra mística s’expressa i s’assegura mitjançant una simbologia pròpia. És així com posseïm una bandera, un himne, una oració, un símbol, que és l’espasa, un crit de branca i cants propis. Aquesta mística la vivim conjuntament als grups de vida i a les activitats de tota la branca.

PIONERS

L’etapa dels pioners inclou en línies generals el període dels 13 als 17 anys. Aquesta etapa del desenvolupament juvenil té una finalitat i una direcció molt clara: La construcció de la personalitat de l’home adult. Els Pioners de Schoenstatt som joves amb una cara pròpia i amb un esperit característic que ens anima a la nostra vida: som aquells que anem a avançar disposats a obrir un camí nou al món; la saba jove de la família de Schoenstatt.

 

El Pare Kentenich accentua tres originalitats en aquesta etapa: l’idealisme juvenil que el porta a l’ànsia del ser espiritualment lliure, el radicalisme i l’esperit comunitari. A través d’aquestes tres idees proposa als joves el mètode i la manera d’assolir aquesta construcció.

UNIVERSITARIS

Som un grup de joves universitaris que estem encesos pel nostre amor a Maria i per això disposats a lliurar-nos a Ella en tot allò que fem amb la voluntat de voler canviar el món on vivim. No ens conformem amb les formes i els estils de vida que ens ofereix la societat. Sabem que podem demanar més a la vida i somiar amb grans ideals. Tot això sense oblidar que és l’amor a Crist i a Maria el que determina i anima la nostra manera de viure al món.

 

D’aquesta manera, el nostre estudi, les nostres maneres de divertir-nos, les nostres relacions de parella, les nostres amistats, la nostra manera de viure a casa, etc., estan determinades pel nostre amor a Maria i al Santuari. Aquest últim és el nostre centre. Allà la Mare de Déu ens transforma i ens envia a fer allò que Déu vol de nosaltres. És la nostra llar i el mitjà a través del qual arribem fins a la nostra Mare amb tot allò que tenim al nostre cor.

 

Sabem que al món d’avui és molt difícil viure a Crist en solitari. Necessitem una comunitat que ens faci sentir església. La nostra comunitat de joves és aquest lloc on Crist s’encarna a les nostres vides. És d’allà i d’aquest esperit comunitari on prenem les forces pel nostre dia a dia.

 

A més, com a persones conscients d’haver rebut l’amor de Déu, tenim una forta inquietud apostòlica. Una concreció d´aquest anhel que ens mou molt són les missions. En elles hi portem a molts llocs la nostra fe en Crist i en Maria i la mirada que el seu amor ens inspira. Una de les diverses maneres de servir a aquest esperit missioner, és oferint durant el curs catequesi a nens i ajuts als més necessitats, doncs estem oberts sempre a buscar allà on Déu vol que lliurem la nostra aportació.

DSC_0315