Matrimonis
16993
page-template-default,page,page-id-16993,bridge-core-2.4.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-23.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive

MATRIMONIS

… famílies entorn del Santuari …

 

La Lliga de Famílies de Schoenstatt som un grup format per matrimonis que volem acollir en la nostra vida el regal de Jesús des de la creu: heus aquí a la teva Mare (Jn 19, 27).

 

Això es fa realitat d’una forma especial en els Santuaris de Schoenstatt, on li confiem a Maria les nostres famílies i el nostre creixement espiritual. Tot això ocorre a través d’una Aliança d’Amor que fem amb Ella.

 

A Catalunya som actualment uns 80 matrimonis – de Barcelona, Girona i Tarragona- la vida espiritual dels quals està unida al Santuari de Maria en Valldoreix.

 

 

… santedat matrimonial …

 

L’ideal al qual aspirem és viure la santedat en la vida diària en el matrimoni:  “és en el meu matrimoni, a través del meu cònjuge, com Déu em mostra el meu camí de santedat”. 

 

… créixer en la fe a través de la vida i de caminar en comunitat …

 

En la Lliga de famílies vivim un itinerari anual de formació i creixement apostòlic que segueix el ritme de l’any litúrgic amb activitats al llarg del curs escolar. Aquestes activitats responen a les necessitats i corrents de vida de cada moment: amb “la mà en pols del temps i l’oïda en el cor de Déu”, com ens ensenya el nostre fundador, el P. Josep Kentenich-.

 

A través del carisma de Schoenstatt creixem junts i cap a Crist de la mà de Maria, tant com matrimoni com família. Caminem amb altres matrimonis, compartint experiències, alegries i penes, resant els uns pels altres, donant-nos suport i sostenint-nos mútuament. Aquests vincles naturals ens ajuden a forjar els vincles sobrenaturals, a Déu Pare, Déu Fill i Déu Esperit Sant. Som una comunitat apostòlica que busca regalar el que anem rebent en aquest caminar de fe en diversos serveis i en diferents apostolats en les nostres diòcesis.

 

Jornada d’inici, recés d’Advent, preparació matrimonial i familiar a Nadal, recés de Quaresma, convivències familiars en finalitzar el curs; són alguns dels exemples d’experiències viscudes en comunitat. L’Escola de pares ens ofereix formació i orientació en algun tema d’actualitat per a les famílies. Col·laborem en peregrinacions o en missions familiars amb algunes parròquies per a revitalitzar la fe i la vida parroquial en aquest lloc.

 

 

… dinàmica molt lliure …

 

Aquells matrimonis que ho desitgin poden formar grups més reduïts i amb una realitat de vida similar, projectant-se a créixer en la fe i en esperit apostòlic. Els grups estan acompanyats, els primers anys, per un “matrimoni-guia”. El ritme de les reunions, el determina cada grup autònomament.

 

 

… organització i acompanyament espiritual …

 

La lliga de famílies està conduïda per matrimonis que, durant un període de temps, assumeixen la responsabilitat per la seva vitalitat i desenvolupament. Comptem amb l’assessoria permanent d’un sacerdot i una Gna. de Maria dedicats a la pastoral matrimonial i familiar.

 

 

… acció apostòlica …

 

La Lliga de Famílies assumeix la missió de Schoenstatt (per al temps actual) de col·laborar en l’educació de famílies cristianes sòlides que puguin ser taller on es forgi l’home nou; cèl·lules vives d’una societat nova animada per valors cristians.

 

“Una família schoenstattiana és una família que, en la força de l’Aliança d’Amor amb Maria, aspira a fer realitat l’ideal de la Família de Natzaret, conforme a l’època en la qual viu” (P. Kentenich).

 

 

… la família és meravellosa, però cal treballar-la …

 

Aquí les famílies experimentem:

 

  • Temps per als dos com a matrimoni, mentre els nostres fills tenen el seu propi programa.
  • Una comunitat d’intercanvi amb altres famílies.
  • Una capacitat de comprendre en profunditat el matrimoni i la família.
  • Recolzament i orientació en la fe.
  • Renovació de les nostres forces en la trobada amb Déu, de manera especial, en el sacrament del matrimoni.
  • Com Maria actua fundamentalment com “educadora” per a la vida diaria en el matrimoni i la família i ens impulsa a regalar aquesta experiència en els nostres ambients.

lligadefamilies@schoenstatt.cat